Sales Engineer

Standplaats: Numansdorp
Ervaring: –
Functiecategorie: Marketing & Sales
Opleidingsniveau: HBO

We zoeken voor onze afdeling Sales een enthousiaste collega die onze (semi-) standaard producten gaat verkopen en die daarin relevante werkervaring heeft. Voor deze functie is het van belang dat je een netwerk hebt en ervaring in het genereren van verkoop door actieve acquisities en het sluiten van overeenkomsten. Onze ideale kandidaat heeft een sterke affiniteit met high-end technologie en weet onze oplossingen te verbinden aan de juiste klanten. In deze functie is het de bedoeling dat je 50% van je tijd actief de boer op gaat.

Wat ga je doen?

Als Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor de verkoop van onze (semi-) standaard producten. Jouw eerste verantwoordelijkheid is om de verkoopdoelstellingen te behalen door actieve acquisities, het opstellen van offertes en het sluiten van deals. Je bent hiervoor meestal in contact met medewerkers van techniek- en inkoopafdelingen bij (potentiele) klanten. Buiten het genereren van verkopen heb je ook een belangrijke rol in de ontwikkeling en de optimalisatie van de commerciële strategie en waardepropositie van (semi-) standaard producten. Op deze manier draag jij bij aan de maximale commerciële potentie van onze producten. Wij zoeken daarom een Sales Engineer die goed in teamverband kan werken en die de ambitie en motivatie heeft om één van de drijvende krachten achter de groei van Seatools te zijn.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Als Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor de verkoopdoelstellingen met betrekking tot Seatools (semi-) standaard producten. Dit brengt onder andere de volgende verantwoordelijkheden met zich mee:

 • Het verhogen van de inkomsten door verkoop van (semi-) standaard producten;
 • Het proactief benaderen van (potentiele) klanten voor de (semi-) standaard producten van Seatools;
 • Adequate opvolging van leads. Dit betekent bijvoorbeeld, dat je hecht samenwerkt met de engineers van Seatools om technisch gezonde voorstellen te kunnen uitbrengen die passen binnen de begroting, eisen en tijdslijn van (potentiële) klanten;
 • Het herkennen van kansen voor de verbetering van product- en waardepropositie.

Jouw profiel

Je hebt

 • een HBO-opleiding in Engineering (Mechanisch, Elektrisch) of hoger;
 • relevante werkervaring, een netwerk en ervaring met acquisitie;
 • ervaring in de offshore of bagger industrie;
 • ervaring met hydrauliek;
 • een probleemoplossend vermogen, je ziet mogelijkheden en het sluiten van deals geeft jou energie;
 • een klant- en servicegerichte instelling;
 • goede communicatieve vaardigheden en je bent een sterk overtuigende persoonlijkheid;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • de bereidheid om af en toe onze internationale klanten in het buitenland te bezoeken;
 • sterke affiniteit met high-end technologie;
 • affiniteit met software en regeltechniek (is een pré);
 • een hands-on mentaliteit passend binnen de Seatools bedrijfscultuur, die innovatief, informeel, proactief, en samenwerkend is.

Ons aanbod

Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie binnen een platte en informele organisatie die volop in ontwikkeling is. Bij ons staan onderlinge samenwerking en teamspirit centraal. Wij bieden jou een marktconform salaris passende bij jouw niveau en ervaring en een auto van de zaak. Daarnaast hebben wij 30 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en een pensioenregeling . Omdat wij graag vitale medewerkers willen bieden wij fruit op het werk aan en kan je deelnemen aan onze bootcamp.

Ben jij onze nieuwe collega?

Is jouw interesse gewekt en wil je solliciteren? Jouw sollicitatie en motivatie in het Nederlands kun je richten aan career@seatools.com. Solliciteren kan ook via de “solliciteer”button.

Voor aanvullende informatie kan je contact opnemen met Michel Heijdens, Manager Sales of Yvonne de Waard, HR Manager, via career@seatools.com en via 0186-680000.

Wie zijn wij?

Seatools B.V. is specialist in onderwatertechniek en biedt wereldwijd maatoplossingen voor de offshore- en baggerindustrie. Omdat wij alle disciplines in huis hebben kunnen wij complete en op maat gemaakte systemen leveren aan onze klanten.

Wij ontwerpen en maken onder andere ROVs, trenchers, besturingssystemen en sensoren. Hoewel de producten heel verschillend zijn in doel en techniek, zijn ze altijd innovatief en van hoogwaardige kwaliteit. Het team kenmerkt zich door vakmanschap, onderlinge samenwerking en een oplossingsgerichte, creatieve manier van werken.

Het is altijd een magisch moment als één van de Seatools producten te water wordt gelaten om te doen wat het moet doen. Wil jij daaraan meewerken? Sea you at Seatools!

Apply now

CONTACT FORM

Click to upload CV
Click to upload attachments Fields marked with * are required for filling in.
By selecting Submit, any information you provide to Seatools will be used in accordance with Seatools Privacy Policy.

CONTACT DETAILS

Yvonne de Waard

+31 (0) 186 68 00 00
Email: career@seatools.com